”Från styrelsens horisont” Gott Nytt År!


Gott Nytt År alla Gäss!

Hur sammanfattar man ett år som detta? 2022; med så mycket som hänt, så blir det svårt!

Men vi gör ett försök ändå, samtidigt som alla ni som faktiskt har varit med och gjort detta år till någonting helt fantastiskt vet ju ändå att det finns så mycket mer att berätta…

Vi, precis som hela övriga samhället, skulle öppna upp igen efter ett par år i pandemi. Mycket man tog för givet i livet som gick på rutin blev plötsligt annorlunda. Så även för Sveriges alla idrottsföreningar.

Det blev lite av en omstart på många sätt. Med en sedan länge efterlängtad egen klubblokal behövs mycket jobb kring organisation och nya rutiner. Så sakta börjar vi hitta modeller och organisationen börjar ta form. Men detta är en levande process som ständigt uppdateras/utvecklas och blir bättre!

Vi växer och blir fler och visst är det lite växtvärk både här och där men vilket fantastiskt engagemang och stöd alla ni medlemmar visar! Det värmer gott i Gåsa-hjärtat! Tack för att ni alla bidrar!

Styrelsen passar på att tacka på förhand för fortsatt förståelse och ert fortsatt engagemang i denna process!

Våra kommittéer och arbetsgrupper har utkristalliserat sig och består av fantastiska eldsjälar som ser till att vi alla medlemmar kan träffas under många olika danskurser/event. Vilken lycka! Vi blir gärna fler i dessa arbetsgrupper så tveka inte att hoppa in någon gång om du känner för att hjälpa till!

En liten tillbakablick på ett maxat 2022:

– För första gången hade vi startande i Boogie Woogie i Nordiska Mästerskapen. Bra jobbat!

– 77 starter ute på tävlingar varav 28 pallplatser, är vi mer än nöjda med i postpandemins tecken. Vi har en bit kvar tills även vår tävlingsverksamhet är tillbaka på tidigare nivå.

– Härliga fester såsom; Vårfest med Streaplers, Danskväll med Voize, Halloween-Party, Nobelfest!

– Våra Tisdagsdanser varje vecka har verkligen kommit i gång! Vi var t ex över 100 nya deltagare på en ”Prova på” bugg på vår ”Kompis-tisdag”. Vilken energi det var! Verkligen lyckat!

– Vi har haft uppskattade gästtränare på besök såsom; Everborns, Swedish Fox och Micael Brobeck

– Årets fantastiska utbud av kurser har bestått utav inte mindre än ; 33 st i Bugg, 3 st i Dubbelbugg, 9 st i Boogie Woogie, 7 st i West Coast Swing, 2 st i Swing för seniorer, 2 st i Modern Fox

– Socialdanskvällar med teman: Swingkvällar, Buggkvällar, Cosy Night, Young Night, West Coast Night, Tedanser

– Vi har arrangerat instruktörsutbildning

– Vi har kommit i gång med ”Lärgrupper” och har god hjälp av SISU

– Vi har kommit igång med medlemskvällar/funktionärsträffar/fixardagar

Allt detta och mer därtill har vi gjort tillsammans och det är med riktigt god känsla i Gåsa-hjärtat vi nu tar sikte på 2023!

Styrelsen vill passa på att rikta ett extra stort TACK till alla instruktörer, deltagare i kommittéer och arbetsgrupper samt våra tävlingsdansare för att ni är de bästa ambassadörer för vår förening! Ni är guld värda!

Så….2023, känn dig välkommen! Vi ser dig an med stor förhoppning! Må du bli ett lika maxat år som 2022 var för oss alla Gäss!