Våra danser


För närvarande har vi kurser i Bugg och Boogie-Woogie 

Boogie-Woogie

Boogie Woogie är en dans som efterliknar det man dansade till rockmusik på 1950- talet. Dansen dansas till den pianobaserade musiken med samma namn men allt oftare dansas den till modern eller gammal rockmusik. Dansen är precis som buggen okoreograferad och förd. Dansens grundsteg består av sex taktslag, med andra ord en och en halv takt i 4/4-takt som kan utföras med t ex två trippelsteg och därefter två vanliga gåsteg. Dansen baseras på platsbyten och till skillnad från lindy hop där platsbytena sker på trippelstegen så sker här platsbytena på gåstegen. Som de flesta danser kan man alltså säga att de är lika men ändå olika.

 

Bugg
är en svensk pardans som dansas till musik i fyrafjärdedelstakt. Dansen har inte några fasta variationer utan är en helt improviserad dans där föraren för följaren i olika snurrar och turer.

Här visar våra externa tränare Daniel & Susanna Everborn en mer avancerad bugg, såhär kan det se ut på tävlingsnivå:

IMG_5244

 

Mysfox
är den nya foxtroten, som vi ser komma mer och mer på dansbanorna landet över, och den är en mysig och lekfull dans. Den är friare och större vikt läggs vid känsla och musikanpassning än i den mer strikta foxtroten. Varje dansare har sin egen stil och steg och turer blandas efter tycke och smak.

West Coast Swing
kommer från USA och är där ungefär vad buggen är här i Sverige – en social, förhållandevis enkel pardans med mycket plats för improvisation och dansglädje. Dansen håller snabbt på att få fäste här i Sverige.