Fox Helgkurs 19-20 nov


Välkommen till en Grundkurs i Modern fox

Instruktörer: Hans Larsson & Elisabet Furegård från The Swedish Fox

Vill du komma ut och dansa? Eller är du redan ett bugg-proffs men vete katten vad du ska göra med de lugna låtarna?

Då är detta kursen för dig! Här lär vi ut de grunder du behöver för att komma igång och kursens syfte är att man ska få tillräckligt med kunskap för kunna gå ut och dansa efteråt. Även du som kan grunderna i fox men känner för att finslipa tekniken är välkommen!

Vi fokuserar på den teknik och de turer som fungerar ute på det sociala golvet. Vi är noggranna med att både förare och följare ska få lära sig den teknik de behöver för att sedan kunna fortsätta utvecklas. 

Innehåll: – Hur man för/följer – vilket ansvar respektive roll har. – Kontakt i paret – introduktion till känsla. – Grundläggande turer – Snurrteknik – Hur man dansar med flyt – Hur man dansar på stället

Om kursledarna:

Hans Larsson – har dansat det mesta men brinner för foxen som han lär ut sedan 2011. Har tidigare både undervisat och tävlat i bugg. Foxen kom han i kontakt med redan i tonåren och det är fortfarande favorit-dansen. Han tycker om att inspirera eleverna till att hitta sin personliga stil, få kontakt med danspartnern och få en förhöjd dansupplevelse.

Elisabet Furegård – Hasses entusiastiska sidekick som älskar dans med känsla och fin teknik. Hon går in i dansen med ett leende på läpparna och inställningen att det framför allt ska vara roligt att dansa.

Om dansen: Den moderna dansen Fox, har på Sveriges dansbanor utvecklats från foxtrot till en modern dans som är lekfull, mysig och anpassningsbar. Den är bland de lättaste danserna att komma igång med, samtidigt som man kan vidareutvecklas resten av livet. Därför är det många som väljer att på en avancerad nivå, blanda in andra danser i foxen för att variera den ytterligare.

Praktisk information:

Plats: Kalkstensvägen 6, Lund

19-20/11 kl 10:00 – 15:00.

Vi håller en lunchpaus för egen medhavd lunch. (finns microvågsugnar men begränsad plats i kyskåpet så ta gärna med din mat i egen kylbag.

Studenter har 10 % rabatt. Skriv i din anmälan om du är student och visa stud leg vid incheckningen

Åker du med buss så finns det en hållplats precis utanför oss och kommer du med bil så finns det parkeringsplatser lite runtom på området Gastelyckan

Vänligen tänk på att ytterskor, skor med klack eller med svart sula som kan göra märken i golvet absolut inte får användas i lokalen!

Välkommen!