Profilkläder


Klubben har tagit fram en helt ny kollektion av profilkläder och väskor i samarbete med INTERSPORT!

Priserna är inklusive logo och är kraftigt subventionerade!

Se till att bli medlem i INTERSPORT Club och anmäl att du är medlem i Gåsasteget så får 10% rabatt på allt du köper på INTERSPORT inklusive vårt rabatterade pris på profilkläder. Klicka på länken nedan för att registrera dig och logga alltid in där innan du beställer profilkläder eller andra produkter: https://www.intersport.se/club-intersport/registrera

Vi hoppas att du gillar och vill ta del av klubbens utökade utbud av kläder och väskor till förmånliga priser. Gör som många andra och träna och representera klubben i bekväma kläder. Visa stolt upp våra fina profilkläder när du är ute på arrangemang eller uppvisningar!

Handla på nätet:

Du beställer via blanketten nedan för att få den fina medlemsrabatten och hämtar sedan dina kläder på Intersport Bernstorp! Vid frågor och problem angående beställda plagg eller väskor kontaktar du alltid Intersport Bernstorp!

GÅS beställningsblankett

Kontaktperson INTERSPORT:

Direct: 

OBS!! Instruktörer och övriga funktionärer i klubben provar ut storlek enligt ovan information men sedan kontaktar ni oss  profilklader@gasasteget.se för beställning av profilkläder istället för att använda blanketten eftersom klubben betalar era funktionärs-kläder!

 Skoförsäljning
I början av varje termin har vi försäljning av skor genom dansskor.se. Vilka datum det blir hittar du under nyheter på förstasidan när det är aktuellt. Som medlem i Gåsasteget har vi dessutom 10% rabatt på alla skor (säg till i kassan). Om ni är intresserade av någon speciell sko kan ni förutom att ringa, även maila på info@dansskor.se.

Vilka skor ska jag välja?

Som medlem i Gåsasteget har du alltid 10 % när du handlar på https://dansskor.se/

Varför är det viktigt att jag har rätt skor?

  • sulan: finns olika sulor för att spara på dina knän och höfter (se nedan)
     
  • passform: viktigt att den sitter bra med rätt stöd för just din fot
     
  • klack: i vissa danser kan en bra balanserad klack vara att föredra för att få bättre hållning och vikten på rätt ställe, t ex argentinsk tango.

GUMMISULA

Skor med gummisula bör du aldrig använda när du dansar någon typ av dans som innehåller snurrar eller vridmoment såvida inte skon har en snurrzon av ett glattare material.

Gummisulan ger fäste mot dansgolvet och om din sko inte kan glida friktionsfritt mot dansgolvet får dina leder ta hand om vridmomentet i istället. Det är mycket vanligt att man får knäproblem vid dans med gummisula.

Många upplever också att danstekniken och balansen förbättras oerhört när man använder en glattare sula.

Skor som brukar ha gummisula är tex. gymnastikskor och Converse.

Om du har dansat med gummisulor hittills och funderar på att köpa din första danssko – välj en med plastsula – då blir inte steget så jättestort!

PLASTSULA

Skor med plastsula är de bästa att använda vid dans utomhus, men fungerar givetvis utmärkt även inomhus.

Du kan gå med skorna obehindrat utanför dansgolvet utan att sulan blir förstörd eller dansen försämras.

Plastsulor har ett bra glid, men givetvis har olika tillverkare något olika blandningar som är något olika glatta.

Hårda plastsulor kallas ibland tunit.

Om det regnar in på golvet eller bildas kondens, är plastsula nästan den enda sula som fungerar.

En del plastsulor är silikonbehandlade för att se snyggare ut. Detta slits bort efter ett tag och slutan blir något glattare.

MOCKASULA

Skor med mockasula har de bästa egenskaperna på parketten.

För att behålla dessa egenskaper bör skon endast användas inomhus och inte utsättas för väta.

Flera skomärken på marknaden har mockasulor som sägs tåla utomhusbruk, och visst, skorna går kanske inte sönder, men de fantastiska dansegenskaperna går du miste om! Har du en gång provat att dansa med en våt mockasula vill du inte göra om det – den sitter fast i golvet som en sugpropp.

När skon används fastnar dansvax och smuts på sulan vilket gör att den blir blank och glatt. Då blir den också glattare än när den är luddig.

Tycker du skon är bra när den är blank – bra!

Hör man till dem som vill ha mer fäste, bör sulan borstas upp med en sulborste.

Obs! Mockasulan kan släppa vid dans på trägolv/brädor med glipor om man släpar tån mot golvet. Om det skulle hända rekommenderar vi vårt skolim att laga med.

LÄDERSULA

Skor med lädersula är de glattaste du kan använda på dansgolvet. De snurrar fantastiskt bra, men kräver också bra balans av sin bärare.

Sulan är relativt tålig och kan användas utomhus vid torrt väder. En lädersula ska inte bli genomblöt – då kan den lösas upp liknande papper om man dansar med den.

Lite fukt skadar inte.

Sulan är i stort sett underhållsfri.

Ofta kan det bli för glatt att ha lädersula under hela skon. Många låter då sin skomakare sätta en plastsula på klacken för att få lite ”nödbroms”.