Vanliga frågor


Fråga: Hur anmäler jag mig till kurserna?

Svar: Under fliken Event&Kurser hittar du all information kring respektive kurs.

Observera att anmälan är bindande om inte avanmälan sker senast sista anmälningsdagen. 

För att gå de flesta av våra kurser krävs medlemskap i Gåsasteget. Detta framgår då av informationen på kurssidan.

Fråga: Kan man få rabatt på kurserna?

Svar: Ja, det kan man få:

På vissa kurser har vi kombinerade paketpriser. Detta framgår i så fall i kursbeskrivningen vid anmälan. Då rabatteras den eller de efterföljande kurserna i paketet.
Det går inte att kombinera en rabatt med andra rabatter eller avtal.

Fråga: Hur betalar jag kurserna?

Svar: I de flesta fall vill vi att avgiften för kursen eller arrangemanget sätts in på vårt bankgirokonto och att du då anger det korrekta OCR-numret när du fått bekräftelse på din anmälan. I bekräftelsen du får via mail står den information du behöver. Det kan hända att kursen har blivit fulltecknad och att du därför inte kommer med.

Information om hur vi vill ha betalt finns tillsammans med övrig kursinformation på fliken
Event & Kurser och även i det bekräftelsemail du får när vi har registrerat din anmälan.

Fråga: Hur fungerar paketpriserna?

Svar: Vi paketerar vissa av våra kurser i paket. Titta på vår kurssida för information om vilka kurser som ingår i paket samt vad det kostar.

Om du anmäler dig till alla kurser som ingår i ett paket, får du ett förmånligt paketpris på de kurserna.

I de flesta fall vill vi att hela paketpriset betalas in till vårt bankgirokonto så snart du fått bekräftelse på din anmälan.

Fråga: Hur hittar jag till kurslokalerna?

Svar: På fliken Event&Kurser ser du i vilken lokal kursen hålls. Vet du inte var lokalen finns, se under fliken Om oss/Hitta hit, där finns karta.

Fråga: Kan jag anmäla mig själv, eller behöver jag en partner?

Svar: Du behöver inte en partner om det inte uttryckligen står att anmälan skall vara paranmälan (två och två) eller tre och tre (trio). Vi försöker balansera antalet förare och följare i kursen, så att ingen skall behöva stå och vänta för länge.

Ange gärna om du anmäler dig tillsammans med någon.

Fråga: Hur blir jag medlem, och hur förnyar jag mitt medlemsskap?

Svar: Tryck på fliken ”Bli medlem”, man slussas då vidare till Dans.se (som för alla våra kurser numera), fyll i uppgifter – skicka. Sen får man bekräftelse på mail med den info man behöver. ”Bli medlem” finns på flera ställen på hemsidan: som en flik, överst på Event&Kurser sidan samt överst under fliken ”Om oss”.

Om du går en kurs, fakturerar vi dig för kursavgiften och medlemsavgiften om du inte redan är medlem. När du betalar fakturan, blir du samtidigt medlem.

Obs! Inbetald medlemsavgift betalas inte tillbaka.

Fråga: Vad kostar det att bli medlem?

Svar: Medlemskap för ett kalenderår är 300 kr, endast hösten 160 kr (halva priset t om den dag man fyller 26 och fr o m det år man fyller 65).

Fråga: Varför skall jag vara medlem?

Svar: För det första stöttar du föreningen och dess verksamhet, så att vi kan erbjuda fler och bättre kurser och andra arrangemang till våra medlemmar. Du blir en del av klubben och bidrar på så sätt till att driva föreningens verksamhet framåt. Dessutom ger dig ett medlemskap kraftiga rabatter på våra kurser.

Som medlem får du:

– Rabatter i olika affärer och företag.
– Möjlighet till medlemsrabatt på våra vecko- och intensivhelgkurser
– Kraftiga rabatter (upp till 30%) på av Gåsasteget arrangerade kurser med externa tränare
– 30% rabatt på inträdet till våra tisdagsträningar 

Fråga: Hur fungerar medlemskapet?

Svar: Ett medlemskap i Gåsasteget löper alltid per kalenderår. Om du löser ditt medlemskap till och med den 30/6, blir du medlem hela året. Priset för detta är 300kr. Om du löser ditt medlemskap från och med den 1/7, blir du endast medlem under hösten. Priset för detta är 160kr. Till och med det år du fyller 26 år och från och med det år du fyller 65, betalar du hälften av ovanstående priser för medlemskap.

När du har anmält dig till en kurs, kommer automatiskt medlemsavgift att läggas på om du inte redan är medlem. Observera att en inbetald medlemsavgift inte betalas tillbaka om du avanmäler dig från en kurs.

Fråga: Hur fungerar tisdagsträningarna?

Svar: Varje tisdag under terminerna har vi egen träning. Information om var tisdagsträningen hålls hittar på i vår kalender på hemsidan.

Från kl 19.00 till 21.30 är lokalen öppen för medlemmar och andra intresserade som kan komma dit och dansa. Vi har musik, så ta med dig vänner och bekanta och kom dit!! Vi dansar mest bugg, men foxtrot, West Coast Swing och Boogie-Woogie förekommer också.

Inträdet är 50 kr för medlemmar och 70 kr för övriga. Första och sista gången på terminen håller vi på lite längre, till kl 22.00. Inträdet kan då vara lite högre, då ingår fika.

Obs! Även medlemmar i ÖDF går in för medlemspris på alla våra tisdagsträningar mot uppvisande av giltigt medlemskort!

Fråga: Jägardans, vad är det?

Jägardans:
Någon gång under kvällen spelas speciell musik. Alla går då runt i en stor ring i lokalen, förarna längst in, följarna ytterst. Efter ett litet tag ändrar musiken karaktär. Följarna vänder då och går åt andra hållet. När musiken tystnar står alla framför en ny danspartner. Man dansar sedan en vanlig bugg med den personen. Efter buggdansen spelas den speciella musiken igen och alla börjar gå runt i en stor ring igen. Så fortsätter det ett par gånger.

Norrlandskö/Ormen:
Den roll – oftast följare – som det finns flest av ställer upp i kö. Förare bjuder sedan upp den första i kön, dansar ett varv i lokalen och sätter av följaren sist i kön. Sen bjuder föraren på nytt upp den första, dansar ett varv och sätter av sist osv. Om det finns många fler följare än förare så gör detta att alla följare får dansa. Varje runda i jägardansen är ju med lika många följare som förare. När man kör norrlandskö spelar musiken kontinuerligt. I bägge väljs ens danspartner slumpmässigt.

Det trevliga med detta är att man får dansa med nya personer som man kanske inte hade dansat med annars.

Kom till träningen på tisdagar från kl. 19.00! Ingen föranmälan behövs, bara kom dit och dansa!

Fråga: Vad är Gåsabladet?

Svar: Gåsabladet är vår medlemstidning som skrivs av en utav våra seniorer, Tomas Prahl. Det publiceras på hemsidan 4 gånger per år, i januari, april, augusti och oktober/november. Där finns information om vad som händer i föreningen.

Gåsabladet har funnits sedan föreningen startade 1994.

Fråga: Jag vill hjälpa till i föreningen, hur gör jag?

Svar: Klubben har ett antal olika kommitéer. Dessa finns presenterade i fliken För medlemmar/Klubbverksamhet.

Hör gärna av dig om du är intresserad av något uppdrag eller bara vill ha mer information om att jobba i föreningen. Kontakta någon i styrelsen eller maila oss så tar vi kontakt med dig.

Fråga: Jag vill ha en uppvisning eller privat kurs, hur gör jag då?

Svar: Vi kommer gärna och har en dansuppvisning eller skräddarsyr en danskurs för företaget eller kompisgänget.

Tänk bara på att vi allihop har vanliga jobb på vardagarna och att vi därför har mycket svårt att kunna hjälpa till annat än på vardagkvällar eller helger.

Om du är intresserad, kontaktar du oss via vårt Kontakta oss-formulär under fliken Om oss. Skriv så utförligt som möjligt vad det är du vill, dagar, tider, var någonstans etc, så återkommer vi till dig.

Fråga: Vad innebär Fysisk aktivitet på recept (FaR)?

Svar:  Fysisk aktivitet är både förebyggande och en effektiv hjälp vid många sjukdomar. Fysisk aktivitet på recept är inget krångligt. Det innebär att en läkare, sjukgymnast, sjuksköterska eller annan legitimerad vårdpersonal ger personen ett recept för tre månaders aktivitet. Vill du veta mer? Kontakta Ingrid Sandberg som är kontaktperson för Gåsasteget när det gäller FaR. Mailadress: louise@gasasteget.se