West Coast Swing Helg 13-14/5!


Välkommen till en helg i WEST COAST SWING med Jesper Petersson den 13-14 maj!

Grundkurs: lördag & söndag kl 09:30 – 12:30

Fortsättningskurs (Samspelt & Lekfullt): lördag kl 13:30 – 17:30

På lördagkväll är det socialdanskväll där du som går helgens kurser har fri entré!

Om Jesper:

Jesper började dansa West coast swing redan i tio års åldern och sedan dess har WCS varit en av hans favoritdanser. Idag är han en av Sveriges yngsta lovande tävlingsdansare och är ute och tävlar på en hög nivå både i Sverige och utomlands i klassen ”advanced”. Han har tidigare dansat många andra dansstilar, som Bugg, Lindy Hop och Hip Hop. Detta har bidragit till att skapa hans egna lekfulla West coast swing-stil.

Om West Coast Swing:

West Coast Swing (WCS) är en smooth, cool och social pardans med mycket inslag av individuell improvisation och musikanpassning.

Dansen har sina rötter i 50-talets Lindy Hop men har förändrats kraftigt över tid. WCS influeras mycket av andra danser och musikstilar och kan dansas till allt från rnb, country, slow rock, blues, soul, pop och till den musik du hör på radion.

Grundkursen:

Som i de flesta pardanser baseras WCS på ett antal basturer och dessa går vi igenom på grundkursen. Vi börjar från absoluta grunden, så ingen tidigare dansvana krävs. Vi kommer gå igenom trippelsteg och några av basturerna left side pass, sugar push, underarm med flera.

Vi tar oss även an WCSs rytm och karaktär. Målet med grundkursen är att Du som aldrig dansat WCS tidigare ska få en bra grund för att kunna dansa socialt och en förståelse för hur dansen kan utvecklas. Du som har testat WCS tidigare får här en värdefull möjlighet att repetera den grundläggande tekniken.

Fortsättningskursen:

I denna fortsättningskurs kommer vi att lägga fokus på lekfullhet i dansen och att hitta samspel mellan förare och följare. Kursen kommer även att fokusera på att utveckla grundläggande teknik och skapa en större variation i West Coast Swing.