West Coast Swing Socialdanskväll 26/5!


Plats: Kalkstensvägen 6, Lund. (Buss nr 5 stannar precis utanför, hållplats Brunnsgård)

Kvällen börjar med:
– nåt kuligt med Jesper Petersson & Tina Kronberg

WCS är en otroligt rolig dans som lämpar sig väl för det sociala dansgolvet.

Med nästintill oändligt utrymme för improvisation så finns det varken rätt eller fel – bara dansglädje. Vi kommer spela musik i varierande tempo och genrer som passar bra till WCS men kan även fungera bra för den som vill foxa, bugga eller riva av en boogie woogie till lite långsammare tempo.

Evenemanget är öppet för alla.Entré betalas med SWISH eller kort på plats:

60 kr / medlem i Gåsasteget
80 kr / ej medlem

Fancy hembakad fika kommer att finnas till försäljning!

Om Jesper:

Jesper började dansa West coast swing redan i tio års åldern och sedan dess har WCS varit en av hans favoritdanser. Idag är han en av Sveriges yngsta lovande tävlingsdansare och är ute och tävlar på en hög nivå både i Sverige och utomlands i klassen ”advanced”. Han har tidigare dansat många andra dansstilar, som Bugg, Lindy Hop och Hip Hop. Detta har bidragit till att skapa hans egna lekfulla West coast swing-stil.

Om West Coast Swing:

West Coast Swing (WCS) är en smooth, cool och social pardans med mycket inslag av individuell improvisation och musikanpassning.

Dansen har sina rötter i 50-talets Lindy Hop men har förändrats kraftigt över tid. WCS influeras mycket av andra danser och musikstilar och kan dansas till allt från rnb, country, slow rock, blues, soul, pop och till den musik du hör på radion.