West Coast Swing helgkurs 14-15/5


Välkommen till grundkurs i West Coast Swing hos Lunds Dansklubb Gåsasteget!Instruktörer: Rikard Backman & Sofie Ekestubbe

Plats: Kalkstensvägen 6
Förkunskaper: Inga

WCS på Yuotube:
https://youtu.be/RWO_bFvs_8o

West Coast Swing (WCS) är en smooth, cool och social pardans med mycket inslag av individuell improvisation och musikanpassning.

Dansen har sina rötter i 50-talets Lindy Hop men har förändrats kraftigt över tid. WCS influeras mycket av andra danser och musikstilar och kan dansas till allt från rnb, country, slow rock, blues, soul, pop och till den musik du hör på radion. Som i de flesta pardanser baseras WCS på ett antal basturer och dessa går vi igenom på grundkursen.

Vi börjar från absoluta grunden, så ingen tidigare dansvana krävs. Vi kommer gå igenom trippelsteg och några av basturerna left side pass, sugar push, underarm med flera.Vi tar oss även an WCSs rytm och karaktär. Målet med grundkursen är att Du som aldrig dansat WCS tidigare ska få en bra grund för att kunna dansa socialt och en förståelse för hur dansen kan utvecklas. Du som har testat WCS tidigare får här en värdefull möjlighet att repetera den grundläggande tekniken.Som kursledare är vårt mål att alla deltagare trivs och har roligt.

Får Ni mersmak, har vi lyckats!”

Vi håller en lunchpaus för medhavd lunch, ca 30 min.
Ta gärna med något kallt då det finns begränsade möjligheter att värma mat på plats.
Inga ytterskor eller skor med svart sula som gör märken i lokalens nylagda golv.
Studenter har 100 kr rabatt, skriv under övriga upplysningar i din anmälan att du är student!

Det kommer att arrangeras socialdanskväll på lördagen dit man som deltagare i kursen har fri éntre. https://www.facebook.com/events/362222462540820